Autorka tejto knihy vychádza z myšlienky, že chorobám treba najskôr predchádzať, a až potom ich liečiť. Zdravotný stav každého jedinca úzko súvisí so spôsobom života, aký vedie.
Jarmila Mandžuková: Čo jesť, keď...
Dlhé storočia bola strava považovaná za liek, napriek tomu v oficiálnej medicíne v posledných rokoch dominuje farmakoterapia a operačné zákroky. Našťastie sa už začali zverejňovať vedecké dôkazy o tom, že potraviny a niektoré substancie, ktoré obsahujú, majú liečivé účinky, posilňujú imunitnú sústavu a pomáhajú pri prevencii a liečbe širokého spektra chorôb.
Vašu dennú potrebu vitamínov a minerálnych látok by mala pokryť každodenne prijímaná strava. Syntetické vitamíny a minerálne látky pôsobia izolovane, zatiaľ čo vitamíny a minerálne látky prirodzene obsiahnuté v potravinách pôsobia v celom komplexe látok, ľahšie sa vstrebávajú a váš organizmus ich lepšie využije. Toto komplexné pôsobenie človek nedokáže napodobniť.
Uvidíte, že aj tie najobyčajnejšie potraviny môžu poskytnúť efektívnu pomoc pri najrôznejších ochoreniach, neduhoch a ťažkostiach. Ich hlavnou úlohou je, že obsahujú biogénne, prírodné a teda prirodzené, ľudskému organizmu blízke a dobre prijímané ochranné a podporné látky bez vedľajších škodlivých účinkov.
Jarmila Mandžuková: Čo piť, keď...
Získajte zaujímavé informácie a užitočné rady, ako preventívne pôsobiť proti chorobám alebo ako liečiť bežné choroby či zdravotné ťažkosti pomocou rozmanitých nápojov - čajov, ovocných a zeleninových štiav, koktailov, zdravotných vín, likérov a elixírov.
Tieto nápoje sú plné prospešných látok, ktoré vyživujú, posilňujú a pomáhajú liečiť telo i dušu. Majú schopnosť dodať vitalitu i energiu a dokonca aj predĺžiť život. Ak ste chorí, pomôžu vám k návratu zdravia, ale je nevyhnutné aby ste boli trpezliví a dôslední. Ani moderná lekárska veda nevylieči vaše choroby za niekoľko dní.
Objavte nápoje, ktoré si obľúbite a vďaka ktorým sa budete cítiť lepšie a zdravšie.