Na vyše päťsto stranách nájdete takmer dvetisíc receptov, ktoré budú pre vás inšpiráciou zdravého stravovania, najlepších chutí a hlavne domácej pohody.
Kolektív autorov: Ottova veľká hrnčeková kuchárka
V tejto kuchárskej knihe chcú autori ponúknuť a priblížiť recepty a postupy, ktoré vám pomôžu skrátiť čas strávený v kuchyni. Podstatou technológie je odlišný spôsob určovania množstva surovín a prísad. Pomocou hrnčeka, polievkovej lyžice, kávovej lyžičky alebo hrste. Takto však nie je možné dávkovať všetko, naučíte sa rozlišovať aj iné približné miery, ako je plátok , kocka alebo porcia. Pomocou tabuľky v úvode vám bude o chvíľu všetko jasné a na iné miery si rýchlo zvyknete. Veľmi skoro sa naučíte prispôsobiť množstvo surovín potrebám a chutiam svojim, svojej rodiny a priateľov.
V knihe nájdete:
- Varíme, pečieme, vyprážame, grilujeme a pripravujeme studené pokrmy bez váženia.
- Najväčšia kuchárska kniha s jednoduchou hrnčekovou metódou odmeriavania surovín, ktorá podstatne urýchli a uľahčí prácu v kuchyni.
- Prierez kulinárskym umením mnohých generácií a národov. Výber najlepších receptov českej, moravskej, slovenskej a svetovej kuchyne.
- Klasické postupy a suroviny, tradičná technológia i moderné spôsoby prípravy jedál v duchu zásad zdravej výživy.
- Od predjedál a polievok cez všetky druhy mäsa, hydinu, ryby, zverinu, ovocie, zeleninu, obilniny, šaláty, cestoviny a nátierky až po múčniky, torty a dezerty.
- Takmer 2 000 receptov a 500 fotografií na vyše 500 stranách výpravnej knihy.
Stručný obsah:
- Šaláty
- Strukoviny a obilniny
- Cestoviny, pizza a knedle
- Vajcia, omelety, lievance, palacinky
- Múčniky, tvaroh a sladké knedle
- Dezerty, torty, drobné pečivo a zmrzlina
- Nápoje
- Predjedlá, polievky a závarky
- Mäso
- Ryby
- Hydina
- Králik, nutria, zverina a omáčky
- Nátierky
- Ovocie, zelenina, zemiaky a huby